Katja Staartjes spreker bij TEDx

In de afgelopen jaren ben ik twee keer benaderd voor TEDx, beide keren was ik op expeditie. Drie maal is scheepsrecht! En zo was ik 28 april te gast bij het event van TEDx TwenteU: Breaking Barriers. Ik had er geen idee van, maar het TEDx format voor sprekers is behoorlijk strict: met de rode stip, de duur van het verhaal (< 18 minuten) en de aanpak. Om te ervaren wat een TEDx inhoudt woonde ik  in Amsterdam het event Born te learn bij. Een mooie ervaring; ik kan iedereen aanraden er eens naar toe te gaan. Of als spreker een idee of gedachtegoed te verspreiden!

Het optreden in Twente zelf vond ik behoorlijk zenuwslopend; wetende dat alles wordt opgenomen, volledig zal worden uitgezonden en dan ook nog in de de Engelse taal. Titel van mijn verhaal: Teamwork at the limit. Over samenwerken en leiderschap op 8000 meter hoogte, op ’t scherpst van de snede. Ik was als een van de eersten aan de beurt, en dus was het daarna genieten van de andere sprekers en de goede sfeer in het intieme theater van de TU Twente.
Hier de link naar het gehele event van TEDx TwenteU van 28 april 2016.
Sinds 16 juni staat de video van mijn optreden online (de titel aangepast naar: Climbing Everest: lessons in teamwork and leadership):