THEATER LEZING

VERBREDEN VAN JE HORIZON

‘De gastvrijheid van de
lokale bevolking was
het grootste geschenk’

THEATERLEZINGEN ISM MONDIAVISUEEL

In 2017 verzorgde bergbeklimmer en spreker Katja Staartjes in samenwerking  Mondiavisueel een serie theaterlezingen ‘Lopen over de grens’, over de 2000 km lange bergtocht door Nepal die Katja maakte met haar man Henk Wesselius.
Dit betreft een twee uur durende, speciale voorstelling met uitgebreid gebruik van video/muziek. Een extra voorstelling vond plaats in 2019 in Theater Philharmonie Haarlem.
Interesse om deze voorstelling te organiseren in schouwburg of theater? Neem dan contact op met Katja Staartjes of met Mondiavisueel.
In 2020 staat een nieuwe serie op het programma, over de dubbelexpeditie naar de bergreus Manaslu: Manaslu2.

Voorstelling Lopen over de grens

Van 2011 – 2013 ondernam de bergbeklimster samen met haar man Henk Wesselius de Nepal Traverse, een extreme voettocht van 2000 kilometer en 125.000 hoogtemeters. Hiermee voltooiden zij tevens de vermaarde Upper Great Himalaya Trail van 1600 kilometer. Katja doet in haar lezing ‘Over grenzen’ verslag van dit avontuur door Nepal. Met name het westen van het Himalaya-land is totaal onontgonnen terrein voor toeristen. Katja en Henk trokken vergezeld door Chhiree Sherpa van jungle tot hooggebergte, kampeerden in het wild en waren in de bewoonde gebieden te gast bij de lokale bevolking. Dat leverde uitzonderlijke ontmoetingen op. Het team liep op hun reis tegen allerlei grenzen aan; die de natuur oplegde, grenzen tussen gebieden, grenzen qua welvaart en niet vergeten, de eigen limiet. Over deze grensverleggende bergtocht schreef Katja het boekwerk Lopen over de grens.
In 2015 waren Katja en Henk terplekke, toen Nepal getroffen werd door een rampzalige aardbeving. Over deze ingrijpende ervaring (en de daarop volgende wederopbouw) kan ook worden verteld. Katja is nadien door de Nepalese overheid, samen met een aantal andere internationale klimmers, benoemd tot Goodwill ambassadeur voor het land. Zij is actief betrokken bij de hulp aan het Himalaya land.

2020 – Voorstelling Manaslu2

Data:

05 maart 2020