THEATER LEZING

VERBREDEN VAN JE HORIZON

‘De gastvrijheid van de
lokale bevolking was
het grootste geschenk’

THEATERLEZINGEN

NIEUWE DATA MANASLU2 VASTGESTELD!
In maart 2020 ging in samenwerking met organisator Mondiavisueel een nieuwe theatertour van start: ‘Manaslu2 – berg van de ziel’. Helaas konden door de pandemie drie optredens niet plaatsvinden. We zijn verheugd te melden dat er nieuwe data zijn vastgesteld voor deze voorstellingen:
– di 21 juni 2022 – Steenwijk: Schouwburg de Meenthe (tegenover NS-station)
– wo 22 juni 2022 – Oosterhout: Theater de Bussel
– wo 29 juni 2022 – Houten: Theater Aan de Slinger (naast NS-station)
Aanvang is 20:00 uur.  Kaarten zijn te koop via Mondiavisueel  dan wel via het betreffende theater. Eerder gekochte kaarten zijn geldig voor de nieuwe datum. Voor alle vragen rondom kaarten kun je contact opnemen met Mondiavisueel of het theater.

Voorstelling Manaslu2

Deze voorstelling gaat over twee expedities naar de 8163 meter hoge bergreus Manaslu in Nepal. De eerste keer kwam het vijfkoppige Nederlandse team bij toeval op deze achtduizender terecht, want pal voor vertrek naar de berg Shisha Pangma (8027 m) gingen de grenzen met Tibet dicht. Het team week uit naar de Berg van de ziel in Nepal, zoals de Manaslu ook wel wordt genoemd. Uiteindelijk kwamen de bergbeklimmers tot 7700 meter.
Een halfjaar nadien vertrokken Katja en Henk voor de herkansing, opnieuw zonder zuurstof, maar nu als klimteam van twee, slechts ondersteund door kok Lobsang in het basiskamp. Het hoogst haalbare bleek nu de voortop, op 8130 meter, dertig meter onder de top. Wat gebeurde er? Hoeveel moed vraagt het om vlak onder de top om te draaien?
Kom luisteren naar het verhaal en kijken naar de indrukwekkende beelden van deze avonturen. Elke voorstelling wordt een exemplaar van het nieuwe boek TopTeams verloot, met prachtige foto’s van Menno Boermans, tevens fotograaf tijdens onze eerste Manaslu-expeditie. Een flink aantal van zijn foto’s van deze expeditie wordt ook getoond tijdens de voorstelling.
Voor meer informatie over beide expedities kijk op de pagina ‘Spannende Expedities’ van deze website.

Voorstelling Lopen over de grens

De eerdere theaterlezing ‘Lopen over de grens’ verhaalt over het avontuur van de  Nepal Traverse, een extreme voettocht van 2000 kilometer en 125.000 hoogtemeters. Hiermee volbrachten Katja en Henk tevens de vermaarde Upper Great Himalaya Trail van 1600 kilometer. Katja doet in deze multimediapresentatie verslag van dit bergavontuur door Nepal. Met name het westen van het Himalaya-land is totaal onontgonnen terrein voor toeristen. Het duo trok, grotendeels vergezeld door Chhiree Sherpa, van jungle tot hooggebergte. Ze kampeerden in het wild en waren in bewoond gebied te gast bij de lokale bevolking. Dat leverde uitzonderlijke ontmoetingen op. Het team liep tijdens de bergtocht tegen allerlei grenzen aan; die de natuur oplegde, grenzen tussen gebieden, grenzen qua welvaart en niet vergeten, de eigen limiet. Over deze bergtocht schreef Katja het gelijknamige boek Lopen over de grens.
In 2015 waren Katja en Henk ter plekke, toen Nepal getroffen werd door een rampzalige aardbeving van 7,8 op Richter. Met deze ingrijpende ervaring, en de daarop volgende wederopbouw waarbij Katja actief betrokken is, wordt de voorstelling afgesloten.

Het betreft een twee uur durende, speciale presentatie met uitgebreid gebruik van video/muziek. In 2017/2018 werd deze voorstelling zeven maal vertoond. Daarnaast besloot het theater in Haarlem de voorstelling aan te bieden.

Interesse om een van de voorstellingen te organiseren in schouwburg of theater? Neem dan contact op met Katja Staartjes of met Mondiavisueel.

Call Now Button