INTERESSANTE SPREKER

SAMEN BERGEN VERZETTEN

INTERESSANTE SPREKER DIE INSPIREERT

Op zoek naar een interessante spreker die motiveert? Met avonturen en krachtige beelden inspireer ik organisaties en teams op gebied van teamgeest, leiderschap en het leveren van topprestaties. Alleen ga je wellicht sneller, maar samen kom je verder. Door elkaar aan te vullen, door commitment voor dat gemeenschappelijke doel. Waarbij veerkracht en agility vereist is om werkelijk succesvol te zijn samen. Dat doel ook echt te realiseren.
Bij mijn lezingen en workshops werk ik vanuit mijn achtergrond als bergbeklimmer en expeditieleider. Daarnaast kan ik een uitstekende vertaalslag maken naar de praktijk in organisaties, gezien mijn jarenlange management-ervaring.

Parallellen vanuit het bergbeklimmen

Mijn ervaringen in het hooggebergte vormen een krachtige metafoor om teams en afdelingen te inspireren! Ik beklom verschillende bergreuzen, waaronder Mount Everest als eerste Nederlandse vrouw en leidde enkele klimexpedities. In die extreme omstandigheden word je gedwongen constant in te spelen op het weer, de sneeuw- en ijscondities. En je loopt tegen je eigen mentale en fysieke grenzen aan; boven de 7500 leef je in de zone des doods, daar kun je slechts een aantal dagen in leven blijven. Het is letterlijk leven op het scherpst van de snede. Behalve de klimexpedities ondernam ik een aantal jaar met mijn man een 2000 kilometer lange bergtocht door de Himalaya, een gigantisch avontuur door onontgonnen gebied. Nog meer dan op de bergreuzen ging het bij deze ontdekkingstocht om wendbaarheid en agility.

Samen bergen verzetten

Hoe kun je beter omgaan met de snelle ontwikkelingen en veranderingen? Met alle bijbehorende onzekerheid? Dat vraagt vermogen tot aanpassen en Agility /wendbaarheid is hierbij cruciaal. Ik ga hier uitgebreid op in bij mijn presentatie. Verder komen o.a. de volgende thema’s aan de orde tijdens mijn beeldlezing:
• Gedeeld doel
• Koers bepalen (= keuzes maken)
• Flexibiliteit en wendbaarheid
• Zelfvertrouwen en vertrouwen in elkaar
• Veerkracht en kunnen omgaan met onzekerheid
• Loslaten (wat je niet in de hand hebt)
• Verschillen overbruggen, win win realiseren

Presentaties op maat

Ik maak de lezing op maat; zowel de lengte als inhoud en focus op bepaalde thema’s kan worden afgestemd op doel van de bijeenkomst, de groep en de wensen. Bepaalde thema’s of vraagstukken kan ik interactief uitwerken, Indien meer diepgang gewenst is, of er meer nadruk dient te komen op de teamvraagstukken, kan het programma met één of twee dagdelen worden uitgebreid naar een (team)training/coaching. Uiteraard is ook een klimclinic mogelijk in een klimhal.

Adembenemend beeldmateriaal

Ik deel mijn Himalaya-ervaringen aan de hand van storytelling, ervaringen en beeldmateriaal. Ik neem de groep als het ware mee op expeditie.

Auteur van inspirerende boeken

Naast gastspreker ben ik auteur. Ik schreef de boeken Top-inspiratie (in het Engels vertaald als Peak Performance), Lopen over de grens en Hoog spel. Een nieuw boek is in de maak: Topteams – Samen bergen verzetten.

Interesse in een presentatie en/of training die inspireert? Vraag vrijblijvend een offerte aan of bel +31 6 212 742 82.

Call Now Button