BERGEN VERZETTEN

IMPACT DOOR TEAMWORK

‘Hoe kun je
de zwakste schakel
versterken?’

SAMEN BERGEN VERZETTEN

Bergen verzetten: hoe realiseer je samen het resultaat dat je beoogt? Een uitstekende samenwerking is cruciaal als je een ambitieus doel wilt realiseren, met alles wat je onderweg tegen komt. Maar teamwork is niet altijd leuk; gedoe, ergernissen, verschillen van karakter en inzicht. Zeker wanneer de druk oploopt, vormt samenwerken een uitdaging op zich. Wie herkent het niet?
In je eentje ben je weliswaar vaak sneller, maar samen kom je – als het goed is – wel verder. Door elkaar aan te vullen en te helpen, verschillen juist constructief in te zetten. Dat vraagt vertrouwen. Het echte gesprek aangaan. De lezing Samen op expeditie gaat over werkelijke synergie tot stand brengen, de gemeenschappelijke missie voorop stellen. Samen bergen verzetten. Maar makkelijk is anders.

Laat je door bergbeklimmer Katja Staartjes met adembenemende beelden meenemen naar de hoogste toppen ter wereld: Mount Everest, en de uitdagende bergreus Gasherbrum 1 (8068 m) in Pakistan, beide Nederlandse primeurs.

Onder extreme omstandigheden word je als team tot het uiterste getest op je persoonlijke leiderschap en de onderlinge samenwerking. Je leert jezelf en elkaar heel goed kennen, en dat is confronterend. Maar juist door buiten je comfortzone te treden kun je groeien. Naarmate je hoger komt wordt veerkracht steeds belangrijker. En wordt duidelijk of je werkelijk hetzelfde doel voor ogen hebt, en daarvoor wilt gaan. Of wat je voor elkaar over hebt.
De top bereiken is de kroon op het teamwerk, maar succes is er pas als allen weer veilig terug zijn. Zoals je er in een organisatie niet bent met de deal of het besluit, maar pas bij duurzaam resultaat.
In het hoogteklimmen krijgen klimmers bij uitstek te maken met risico’s en grenzen. En dus met moed én angst. Als individu en als team. Hoe ga je daarmee om? Pal onder de top vraagt het misschien wel meer moed op je schreden terug te keren dan door te gaan.

Katja levert maatwerk: “Desgewenst kan ik de nadruk leggen op één of meer thema’s. Door mijn eigen management-achtergrond ben ik in staat om werkelijk de vertaalslag te maken naar de praktijk. Ik lever mijn bijdrage ook online.”

Thema’s lezing SAMEN BERGEN VERZETTEN

samennaardetop4C_succesfactoren_katjastaartjes_MG1963_300

Basis op orde

De basis op orde krijgen is een klus op zich. Denk aan vitaliteit van de teamleden. De uitrusting en logistiek. En wat te denken van de systemen? Zorg dat dit voor elkaar is!

samennaardetop4B_leiderschap_katjastaartjes_IMG0451_300

(Persoonlijk) Leiderschap

De moed hebben om keuzes te maken. Eigenaarschap tonen. Je eigen kwaliteiten & beperkingen kennen, én die (steeds beter) weten te hanteren. Leiderschap is een eindeloze reis, en de basis voor goed teamwork.

samennaardetop4A_samensterker_katjastaartjes_IMG_0713_300112

Teamwork

Goede samenwerking; het lijkt zo makkelijk… Maar teamwork is een uitdaging op zich. Hoe overbrug je verschillen? Hoe versterk je de zwakste schakel? Echt teamwork leidt tot WIN-WIN!

Praktische zaken

Katja Staartjes: “Een lezing duurt 45 minuten tot 2 uur, afhankelijk van de bijeenkomst, groepsgrootte en mate van interactie. Graag bespreek ik wat het beste past. De kracht van mijn presentatie zit in het beeldmateriaal, de storytelling en snelheid. Met meer tijd is de impact groter, juist door extra interactie tussen de deelnemers. Indien er weinig tijd beschikbaar is, kan de lezing ingekort worden naar 30 minuten.
Het is fijn als de beelden groot geprojecteerd kunnen worden en goed te zien zijn; scherm voldoende hoog opgesteld en niet teveel daglicht. Mijn bijdrage kan ook online plaatsvinden. Lees verder over online webinars.”

Streven

“Mijn doel? Bijdragen aan een geslaagde bijeenkomst. Ik beoog een inspirerend verhaal te brengen, dat stimuleert tot reflectie en aanzet tot actie. Ik wil mensen raken. Een verdiepingsslag is mogelijk door de lezing met één of meer dagdelen uit te breiden ten behoeve van leiderschaps- en teamontwikkeling. Ik beschik daarbij over licenties Management Drives en Deep Democracy.”

Call Now Button