TOPTEAMS

SAMEN BERGEN VERZETTEN

TopTeams – Samen bergen verzetten

Uitgever Boom (Management Impact): 1e druk okt 2019 / 5e druk november 2023
ISBN 978 94 6276 172 8
Productie samen met fotograaf Menno Boermans
Paperback, 352 pagina’s
Formaat 20 x 24 x 2,3 cm (b x h x d)
€ 34,50 (incl. 9 % btw), geen verzendkosten binnen Nederland.

N.B. TopTeams bereikte de Shortlist voor de nominatie Managementboek van het jaar 2020. Lees verder.

INSPIRATIE VOOR IEDEREEN DIE IN TEAMS WERKT

In een razendsnel veranderende wereld vol tegenwind worden veerkracht, wendbaarheid en samenwerken steeds belangrijker. Je kunt het niet meer alleen. Om transformatie en grensverleggende prestaties mogelijk te maken zijn topteams nodig. In je eentje ga je misschien sneller, samen kom je uiteindelijk verder. Maar teamwork – plezierig en effectief samenwerken – is een klus op zich. Het begint al bij het doel: ben je eigenlijk wel op pad naar dezelfde top? Hoe zorg je voor een goede teamgeest? Naarmate je hoger en dichter bij het doel komt, wordt de uitdaging alleen maar groter. Hoe overbrug je verschillen? Kun je elkaars sterke punten inzetten en elkaars zwakke punten opvangen? Het is de kunst om alles uit je team te halen, zodat je samen het maximale realiseert. Hoe word je zo’n topteam?

Twee bergbeklimmers bundelden hun krachten: Menno Boermans maakte de adembenemende foto’s in dit boek. En Katja Staartjes beschrijft in 6 hoofdstukken (de fases van een expeditie) 18 pijlers die van een team een topteam maken. Het bergbeklimmen dient als spiegel: hoog in de bergen leef je op het scherpst van de snede en word je tot het uiterste op de proef gesteld. Het is dé test op gebied van samenwerken en persoonlijk leiderschap.

Elke pijler wordt op drie manieren uitgedragen: via een algemene toelichting, via story telling en via inspirerende quotes. De vormgeving en opmaak van TopTeams is verzorgd door Henk van der Hart van Bureau Extractum. Uitgever is Management Impact, onderdeel van Boom uitgevers.

TopTeams – Samen bergen verzetten is te bestellen via Managementboek. Verder kan het boek worden besteld via deze website (desgewenst gesigneerd).

OVER TOPTEAMS (zie ook media-pagina met o.a. podcasts):

De School voor Coaching: “Ik ken weinig boeken over leiderschap en samenwerking die zo mooi en doorleefd zijn. Katja Staartjes en haar man beklommen samen de allerhoogste bergen ter wereld. In dit boek beschrijft ze haar indrukwekkende en adembenemend spannende avonturen tijdens de vele beklimmingen. Hierbij maakt de schoonheid van de foto’s van Menno Boermans het bijna voelbaar. Het is zo’n waardevol boek geworden, doordat Katja de theorie zo invoelbaar maakt, je telkens opnieuw meeneemt in de lessen die zij onderweg leerde en je deelgenoot maakt van wijsheid die werkt. Een aanrader voor elke leidinggevende, projectleider en teamcoach – bovendien een feest om cadeau te krijgen of te geven.”

MT/Sprout.nl: “Het boek is doorspekt met quotes en prachtige zwart-witfoto’s van de harde realiteit van een expeditie op grote hoogte, gemaakt door fotograaf en medeklimmer Menno Boermans.”

Danielle Braun: “Prachtige meeslepende verhalen en foto’s. Met de vertaling van avontuur naar boardrooms en werkvloer.”

Hoogtelijn, magazine van NKBV: “Een expeditie als inspiratie voor teams in organisaties.”

Expert-Recensies via deze link van Managementboek.nl

European Leadership Platform: “Katja Staartjes shares some lessons in this book that can be taken from the mountains into the office. Staartjes’ personal experiences and her honesty in sharing them make this book worthwhile to read. The breathtaking photos by Menno Boermans and the beautiful design make it even more enjoyable. And don’t forget the bonus to imagine yourself in the heroic efforts of conquering the Himalayas without leaving your warm desk or couch.”  Hier de link naar de hele recensie.

Call Now Button