TOPTEAMS

SAMEN BERGEN VERZETTEN

Topteams – Samen bergen verzetten

Eerste druk oktober 2019 (Uitgever Management Impact)
ISBN 978 94 6276 172 8
i.s.m. met fotograaf Menno Boermans
paperback, 352 pagina’s
formaat 20 x 24 x 2,3 cm (b x h x d)
€ 32,50 (incl. 9 % btw), geen verzendkosten binnen Nederland.

INSPIRATIE VOOR IEDEREEN DIE IN TEAMS WERKT

De wereld verandert razendsnel. We moeten onze weg vinden in globalisering en voortschrijdende technologie en digitalisering. En er is de noodzaak tot verduurzaming. Dat vraagt om transformatie en innovatie van mens en organisatie, waarbij vereenvoudiging, wendbaarheid en vooral samenwerking steeds belangrijker worden. Om deze grensverleggende prestaties mogelijk te maken zijn topteams nodig. Want de top haal je niet alleen.

In je eentje ga je misschien sneller, samen kom je uiteindelijk verder. Maar teamwork – plezierig en effectief samenwerken – is een klus op zich. Het begint al bij het doel: ben je eigenlijk wel op pad naar dezelfde top? En welke route kies je? Hoe zorg je voor een goede teamgeest? Naarmate je hoger en dichter bij het doel komt, wordt de uitdaging alleen maar groter. Hoe overbrug je verschillen? Kun je elkaars sterke punten inzetten en elkaars zwakke punten opvangen? Het is de kunst om alles uit je team te halen, zodat je samen het maximale realiseert. En zo je eigen grenzen verlegt. Hoe word je zo’n topteam?

Twee bergbeklimmers bundelden hun krachten: Menno Boermans maakte de adembenemende foto’s in dit boek. En Katja Staartjes beschrijft in 6 hoofdstukken (de fases van een expeditie) 18 pijlers die van een team een topteam maken. Het bergbeklimmen dient als spiegel: hoog in de bergen leef je op het scherpst van de snede en word je tot het uiterste op de proef gesteld. Het is dé test op gebied van samenwerken en persoonlijk leiderschap.

Elke pijler wordt op drie manieren uitgedragen: via een algemene toelichting, via storytelling en via inspirerende quotes. De vormgeving en opmaak van Topteams is verzorgd door Henk van der Hart van Bureau Extractum. Uitgever is Management Impact, onderdeel van Boom uitgevers.

Topteams – Samen bergen verzetten is te bestellen via Managementboek. Verder kan het boek worden besteld via deze website (desgewenst gesigneerd).

Call Now Button