TOPTEAMS

SAMEN BERGEN VERZETTEN

Topteams – Samen bergen verzetten

verschijnt voorjaar 2019, uitgeverij Vakmedianet
ISBN 978 94 6276 172 8
i.s.m. met fotograaf Menno Boermans
paperback, ca. 240 pagina’s
formaat 20 x 24 cm (b x h)
€ 29,90 (nog niet definitief)

INSPIRATIE VOOR TEAMWORK

De wereld verandert razendsnel. We moeten onze weg vinden in globalisering en voortschrijdende technologie en digitalisering. De aarde warmt op en raakt uitgeput. Dat vraagt om transformatie en innovatie van organisaties, waarbij vereenvoudiging, wendbaarheid en vooral samenwerking steeds belangrijker worden. Om deze grensverleggende prestaties mogelijk te maken zijn topteams nodig. Want de top haal je niet alleen.

In je eentje ga je misschien sneller, samen kom je uiteindelijk verder. Maar hoe werkt dat, teamwork? Effectief samenwerken is bepaald niet eenvoudig. Het begint al bij het doel: ben je eigenlijk wel op pad naar dezelfde top? En welke route kies je? Hoe zorg je voor een goede teamgeest?
Naarmate je hoger en dichter bij het doel komt, wordt de uitdaging alleen maar groter. Hoe overbrug je verschillen? Kun je elkaars sterke punten inzetten en elkaars zwakke punten opvangen? Het is de kunst om alles uit je team te halen, zodat je samen het maximale realiseert. En je eigen grenzen verlegt. Hoe word je kortom zo’n topteam?

Katja Staartjes beschrijft 18 pijlers die van een team een topteam maken. Hierbij wordt het expeditieklimmen als metafoor ingezet. Hoog in de bergen leef je op het scherpst van de snede en word je tot het uiterste op de proef gesteld. Het is dé test op gebied van samenwerken en persoonlijk leiderschap.

Topteams – Samen bergen verzetten wordt op indringende wijze van beeld voorzien door bergsportfotograaf Menno Boermans. De vormgeving van Topteams wordt verzorgd door Henk van der Hart (van voormalig bureau Hemels van der Hart. Dit bureau ontwierp ook het boek Lopen over de grens van Katja Staartjes).
Het boek wordt uitgegeven door Vakmedianet en verschijnt in het najaar van 2018.

Je kunt het boek alvast reserveren via Managementboek. Direct na verschijnen zal het boek (ongesigneerd) toegestuurd worden. Nadat Topteams is verschenen, kan het tevens besteld worden via deze site. Het wordt dan gesigneerd verstuurd.