PORTRET

PASSIE VOOR DE BERGEN

(ONLINE)SPREKER – INSPIRATIE UIT DE BERGEN

(Online)Spreker & Bergbeklimmer Katja Staartjes beklom een aantal toppen hoger dan 8000 meter, waaronder Mount Everest als eerste Nederlandse vrouw. Zij leidde enkele expedities en had samen met haar partner Henk Wesselius de Nederlandse primeur op Gasherbrum I (8068 m) en de voortop van Manaslu (8130 m). Het stel volbracht verder de Great Himalaya Trail, een extreme bergtocht van 2000 km door de Nepalese Himalaya.
Katja inspireert organisaties als (online)spreker met haar beelden verhalen live, danwel via webinars. Zij koppelt haar expeditie-belevenissen via aan thema’s als teamwork, leiderschap en wendbaarheid.
Behalve als motivatie-spreker werkt Katja als (team)coach en beschikt over een licentie Management Drives. Eerder deed Katja Staartjes uitgebreide management-ervaring op in vaste en interim-posities in zowel bedrijfsleven als publieke sector.
Van haar hand verschenen de boeken Hoog spel, Top Inspiratie (vertaald als Peak Performance), Lopen over de grens en TopTeams – samen bergen verzetten. Laatstgenoemd boek bereikte de shortlist voor de verkiezing van ManagementBoek van het Jaar 2020.
Katja Staartjes ondervond in 2015 aan den lijve het drama van de aardbeving (7.8 op Richter) in Nepal. Zij is nadien door de Nepalese overheid benoemd tot goodwill ambassadeur voor het Himalaya-land. Zij is daarnaast als vrijwilliger betrokken bij de hulp aan Nepal via Stichting Topaspiraties.

Bergbeklimmer

Katja: “In mijn studententijd ontdekte ik dat mijn passie in de bergen ligt; ik maakte een trektocht in de Alpen. De fysieke inspanning, die majestueuze natuur, het verkennen van je grenzen, de stilte en daardoor reflectie, maar bovenal de intense band die je met elkaar opbouwt… Geweldig!”
Wat begon met het maken van trektochten, groeide uit tot bergbeklimmen. In 1994 maakte Katja kennis met de Himalaya en in 1998 nam ze deel aan een expeditie naar de ‘achtduizender’ Cho Oyu. Een jaar later volgde deelname aan een Everest-expeditie. Door deze avonturen kreeg de bergbeklimster de ervaring om zelfstandig expedities te ondernemen. Vaste expeditie-partner van Katja is haar man Henk Wesselius. In 2015 vertrok het duo naar de bergreus Gurla Mandhata. De expeditie werd afgebroken door de verwoestende aardbeving in Nepal.

CV – Bergen

– 2018: Exploring Mustang & Dolpo Nepal (6000 m, Teri La & Ghemi La) + bezoek hulpprojecten Helambu
– 2017: Adventure trekking Solo-Rolwaling + bezoek hulpproject Solo
– 2016: Bezoek Nepal in kader ambassadeurschap en hulpprojecten in de bergen van Helambu
– 2015: Gurla Mandhata (7694 m) – afgebroken door de aardbeving in Nepal
– 2011 – 2013: Nepal Traverse (2000 km), uitbreiding op de Upper Great Himalaya Trail (1600 km)
– 2008: Manaslu (8163 m) – Nepal, voortop 8130 m (Nederlandse primeur, met Henk Wesselius), zonder O2
– 2006: Dhaulagiri (8167 m) – Nepal, tot 7700 m
– 2004: Gasherbrum 1 (8068 m) – Pakistan (Nederlandse primeur, met Henk Wesselius), zonder O2
– 2003: Ama Dablam (6856 m) – Nepal
– 2001: Urus, Ishinca, Copa, Tocllaraju (6134 m) – Peru
– 1999: Mount Everest (8848 m) – Nepal (eerste Nederlandse vrouw, vierde Nederlander)
– 1998: Cho Oyu (8201 m) – Tibet, zonder O2
– 1995: Mera Peak (6461 m) – Nepal
– 1994: Damphus Peak (6000 m) – Nepal
– Alpen: reguliere beklimmingen zoals Salbit sudgrat, Salbitzahn, Aig. Verte Whymper, Aig./Traversee du Plan, Tour Ronde, Chapelle de la Gliere, Arête Cosmiques, Arete Rochefort, Bianco graat, etc.
– Schotland: reguliere ijsklim-routes zoals Smith’s Gully, Beinn an Dothaidh Taxus (Creag Meagaidh), Central Gully, Comb Gully buttress, Green Gully (Ben Nevis), etc.

ONLINE WEBINARS – MOTIVATIE SPREKER

Met adembenemende beelden, spannende belevenissen en dilemma’s neemt Katja je mee naar de hoogste bergen. Een klimexpeditie is een metafoor bij uitstek voor leven en werk. Tijdens de lezing worden parallellen getrokken naar uitdagingen op gebied van samenwerken, leiderschap en omgaan met veranderingen/tegenslag. Ook online/hybride bijdragen en webinars.

overkatja3_inspirerendeboeken_katjastaartjes_300x173INSPIRERENDE BOEKEN

TopTeams – samen bergen verzetten is een inspiratieboek voor leiders & teams, met fraaie foto’s van Menno Boermans. Lopen over de grens gaat over een bergtocht door de Himalaya. In TopInspiratie worden lezers aangespoord dromen te realiseren. Dit boek is, net als Hoog spel (over beklimming Everest) alleen 2e hands te koop. De Engelse vertaling van TopInspiratie (Peak Performance) is wel verkrijgbaar. Video-impressie Katja’s boeken.

overkatja4_teamontwikkeling_katjastaartjes_300x173TEAM ONTWIKKELING

Katja Staartjes is afgelopen jaren vanuit haar lezingen steeds vaker ingeschakeld bij advies- en coachingstrajecten, zowel op gebied van  persoonlijk leiderschap als teamontwikkeling. Zij heeft een licentie vanuit Management Drives en zal zich hier de komende jaren verder op gaan concentreren.

Call Now Button