SAMEN OP EXPEDITIE

IMPACT DOOR TEAMWORK

‘Hoe kun je samen
de zwakste schakel
versterken?’

KRACHTEN BUNDELEN

Samen op expeditie: hoe verzet je bergen en realiseer je het resultaat neer dat je samen beoogt? Een uitstekende samenwerking is cruciaal als je een ambitieus doel wilt realiseren, met alle tegenwind die je tegen komt. Maar teamwork is een uitdaging op zich; gedoe, ergernissen, verschillen van karakter en inzicht. Wie herkent het niet? Ook niet zo vreemd als de druk oploopt.
In je eentje ben je weliswaar vaak sneller, maar samen kom je – als het goed is – wel verder. Kun je elkaar aanvullen en de confrontatie aangaan? En je moet in staat zijn verschillen te overbruggen. Bereid zijn elkaar te helpen. De lezing Samen op expeditie gaat over werkelijke synergie tot stand brengen. Samen bergen verzetten. Makkelijk is anders.

Laat je door bergbeklimmer Katja Staartjes met adembenemende beelden meenemen naar de hoogste toppen ter wereld: Mount Everest, en de uitdagende bergreus Gasherbrum 1 (8068 m) in Pakistan, beide Nederlandse primeurs.

Onder extreme omstandigheden word je als team tot het uiterste getest op je persoonlijke leiderschap en de onderlinge samenwerking. Het komt aan op vertrouwen en open communicatie. En naarmate je hoger komt worden veerkracht en commitment nog belangrijker. De top bereiken is de kroon op het teamwerk, maar succes is er pas als allen weer veilig terug zijn. Zoals je er in een organisatie niet bent met de deal of het besluit, maar pas bij duurzaam resultaat.
In het hoogteklimmen krijgen klimmers bij uitstek te maken met risico’s en grenzen. En dus met lef én angst. Als individu en als team. Hoe ga je daarmee om? Pal onder de top vraagt het misschien wel meer moed op je schreden terug te keren dan doorgaan. Buiten je comfortzone treden betekent groeien, ontwikkelen. Maar het vraagt ook eerlijkheid om te kunnen omgaan met de werkelijke limiet, en op tijd om te draaien.

Katja levert maatwerk: “Desgewenst kan ik de nadruk leggen op één of meer thema’s. Door mijn eigen management-achtergrond ben ik in staat om een rake  vertaalslag te maken naar de praktijk. Ik lever mijn bijdrage ook online.”

Thema’s lezing SAMEN OP EXPEDITIE

samennaardetop4A_samensterker_katjastaartjes_IMG_0713_300112

Samen sterker

Een goede samenwerking; het lijkt zo makkelijk… Maar teamwork is een uitdaging op zich. Hoe overbrug je verschillen? Hoe versterk je de zwakste schakel? Echt teamwork leidt tot WIN-WIN!

samennaardetop4B_leiderschap_katjastaartjes_IMG0451_300

(Persoonlijk) Leiderschap

Eigenaarschap tonen. De moed hebben om keuzes te maken. Je eigen kwaliteiten & beperkingen kennen, én die weten te hanteren. Leiderschap is een eindeloze reis, en de basis voor goed teamwork.

samennaardetop4C_succesfactoren_katjastaartjes_MG1963_300

Basis op orde

De basis op orde krijgen is een klus op zich. Denk aan de vitaliteit van de teamleden. De uitrusting en logistiek. En wat te denken van de systemen? Zorg dat dit voor elkaar is!

Praktische zaken

Katja Staartjes: “Een lezing duurt 25 minuten tot 2 uur, afhankelijk van het doel van de bijeenkomst, de groepsgrootte en mate van interactie. Graag bespreek ik wat het beste past. De kracht van mijn presentatie zit in het beeldmateriaal in combinatie met storytelling. Het is een pluspunt als de ruimte enigszins te verduisteren is en de beelden groot geprojecteerd kunnen worden. E.e.a. kan ook online plaatsvinden, vanuit een studio of vanuit mijn kantoor via bijvoorbeeld MS Teams. Lees verder over online webinars.”

Streven

“Mijn doel? Een inspirerend verhaal brengen, dat stimuleert tot reflectie en aanzet tot actie. Ik wil mensen raken en motiveren. Meer bereiken of heeft u een specifieke vraag? Dan breng ik interactie in mijn presentatie met prikkelende stellingen en vraagstukken. Een verdiepingsslag is mogelijk door de lezing met één of meer dagdelen uit te breiden ten behoeve van teamontwikkeling.”

Call Now Button