SAMEN OP EXPEDITIE

INSPELEN OP VERANDERINGEN

‘Een hevige storm
is dé test
op veerkracht
en wendbaarheid’

SAMEN OP EXPEDITIE

Samen op expeditie. Onzekerheid is een gegeven als je hoog in de bergen op expeditie bent. Er is zoveel dat je niet in de hand hebt. Vandaag de dag zijn we allen op expeditie, met onzekerheid, tegenwind en razendsnelle veranderingen. We lopen tegen grenzen aan, er is de noodzaak tot verduurzaming. Hoe kan het anders, eenvoudiger, duurzamer? Hoe kunnen we meer betekenisvol zijn, in plaats van telkens hoger en meer? Door te transformeren. Less is more. Expedities in de extreme omstandigheden op 8000 meter zijn de ultieme test op Veerkracht & Wendbaarheid.

In deze presentatie neemt bergbeklimmer Katja Staartjes je mee naar de hoogste toppen ter wereld. Een aantal keer lukte het de top te bereiken, en een aantal expedities lukte dat niet. Wat zijn de lessen?
Tot slot reis je mee op een grensverleggende bergtocht van 2000 kilometer door de Himalaya. Een avontuur in de wildernis vol onzekerheden. Het kleine team liep tegen allerlei (letterlijke en figuurlijke) grenzen aan. Hoe ga je daar samen mee om? De lezing kan desgewenst worden afgesloten met de aardbeving in Nepal. Katja ondervond dit drama van 7,8 op Richter aan den lijve. Wat is de impact van zo’n heftige natuurramp?

Deze presentatie gaat over resilience en change management, over anticiperen en inspelen op veranderingen. Over omgaan met tegenslag en grenzen. En het bewaken van de limiet. Kortom, over ontwikkeling. En de noodzaak tot transformatie.

Thema’s lezing SAMEN OP EXPEDITIE

lessismore4C_loslaten_katjastaartjes_MG2620_300

Veerkracht

Hoe kun je je veerkracht vergroten? En beter omgaan met tegenslag? Laat los waar je geen invloed op hebt. Investeer in wat je wél kunt beïnvloeden. En stop energie in vitaliteit, en wat jou en het team helpt.

lessismore4A_grenzen_katjastaartjes_DSC01170_300

Wendbaarheid

Constante veranderingen en steeds meer onzekerheid. Hoe kun je daar beter mee omgaan? En op anticiperen? Wendbaarheid/Agility is het sleutelwoord.

lessismore4B_veerkracht_katjastaartjes_IMG0324_300

Vereenvoudiging

Tegen grenzen aan lopen. We zien en voelen het overal om ons heen. Hoe kun die grenzen bewaken en evenwicht realiseren? Transformatie en vereenvoudiging spelen daarbij een steeds grotere rol.

Praktische zaken

Katja Staartjes: “Een lezing duurt 45 minuten tot 2 uur, afhankelijk van de bijeenkomst, groepsgrootte en mate van interactie. Graag bespreek ik wat het beste past. De kracht van mijn presentatie zit in het beeldmateriaal, de storytelling en snelheid. Met meer tijd is de impact groter, juist door extra interactie tussen de deelnemers. Indien er weinig tijd beschikbaar is, kan de lezing ingekort worden naar 30 minuten.
Het is fijn als de beelden groot geprojecteerd kunnen worden en goed te zien zijn; scherm voldoende hoog opgesteld en niet teveel daglicht. Mijn bijdrage kan ook online plaatsvinden. Lees verder over online webinars.”

Streven

“Mijn doel? Bijdragen aan een geslaagde bijeenkomst. Ik beoog een inspirerend verhaal te brengen, dat stimuleert tot reflectie en aanzet tot actie. Ik wil mensen raken. Een verdiepingsslag is mogelijk door de lezing met één of meer dagdelen uit te breiden ten behoeve van leiderschaps- en teamontwikkeling. Ik beschik daarbij over licenties Management Drives en Deep Democracy.”

Call Now Button