SPREKER VERANDERMANAGEMENT

AGILITY IS A MUST

BETER OMGAAN MET VERANDERINGEN

Bent u op zoek naar een spreker die uw organisatie en team inspireert? De tijd waarin we leven is turbulent; veranderingen volgen elkaar steeds sneller op. Reorganisatie na reorganisatie, fusies, globalisering en robotisering. Het wordt steeds belangrijker dat we goed kunnen omgaan met alle veranderingen: verandermanagement dus. Kernwoorden hierbij zijn Agility en Less is more: wendbaarheid en meer doen met minder!
Bij mijn lezingen en workshops werk ik vanuit mijn achtergrond als als bergbeklimmer en expeditieleider. Daarnaast kan ik goed de koppeling maken naar de situatie in organisaties, aangezien ik zelf jarenlange management-ervaring heb.

Parallellen vanuit het bergbeklimmen

Ik beklom bergreuzen als de Mount Everest en in die extreme omstandigheden word je gedwongen constant in te spelen op het weer, de sneeuw- en ijscondities. En je eigen mentale en fysieke gesteldheid; boven de 7500 verkeer je in de zone des doods, en daar kun je slechts een aantal dagen in leven blijven. Het is letterlijk leven op het scherpst van de snede. Ik leidde enkele klimexpedities en volbracht een 2000 kilometer lange bergtocht door de Himalaya. Mijn ervaringen in het hooggebergte vormen een krachtige metafoor om teams en afdelingen te inspireren.

Agility / wendbaarheid

Hoe kun je beter omgaan met alle veranderingen? En dus onzekerheid? Dat vraagt verandermanagement / change management, waarbij Agility het kernwoord is. Ik ga hier uitgebreid op in bij mijn verhaal. Verder komen de volgende thema’s komen de aan de orde tijdens mijn beeldlezing:
• Eén gemeenschappelijk doel
• Koers bepalen
• Constante flexibiliteit om de koers aan te passen
• Zelfvertrouwen en vertrouwen in elkaar
• Veerkracht en kunnen omgaan met onzekerheid
• Bereid zijn keuzes te maken

Presentaties op maat

Ik maak de lezing op maat; zowel de duur als inhoud en focus op bepaalde thema’s wordt afgestemd op uw wensen. Desgewenst kunnen bepaalde thema’s of vraagstukken op interactieve wijze worden uitgewerkt. In geval de nadruk op de interactie dient te liggen of meer aandacht gewenst is voor uw vraagstukken, kan de sessie met één of twee dagdelen worden uitgebreid naar een (team)training.

Indrukwekkend beeldmateriaal

De ervaring die ik tijdens mijn Himalaya-expedities heb opgedaan, illustreer ik met adembenemende beelden. Het is alsof je zelf de berg beklimt. De vergelijking die ik trek met de vraagstukken in de dagelijkse praktijk wordt daarmee tastbaar.

Inspirerende boeken

Naast gastspreker ben ik auteur. Ik schreef de boeken Top-inspiratie (in het Engels vertaald als Peak Performance), Lopen over de grens en Hoog spel.

Interesse in een presentatie en/of training die inspireert? Vraag vrijblijvend een offerte aan of bel 06 212 742 82.

Call Now Button