SPREKER AGILITY

AGILITY IS A MUST

MEER AGILITY / WENDBAARHEID

Bent u op zoek naar een spreker die uw organisatie en team inspireert aangaande Agility / Wendbaarheid? De tijd waarin we leven is turbulent; veranderingen volgen elkaar steeds sneller op en er is de urgantie tot verduurzamen. Dat vraagt om innoveren en het vermogen snel te kunnen inspelen alle ontwikkelingen en veranderingen. De kern is agility, oftewel wendbaarheid. Flexibel en veerkrachtig met de huidige tijd kunnen omgaan. En less is more: meer doen met minder!
Bij mijn lezingen en workshops werk ik vanuit mijn achtergrond als als bergbeklimmer en expeditieleider. Daarnaast kan ik goed de koppeling maken naar de praktijk in organisaties, gezien mijn jarenlange management-ervaring.

Parallellen vanuit het bergbeklimmen

Ik beklom verschillende bergreuzen, waaronder Mount Everest als eerste Nederlandse vrouw en leidde enkele klimexpedities. In die extreme omstandigheden word je gedwongen constant in te spelen op het weer, de sneeuw- en ijscondities. En je loopt tegen je eigen mentale en fysieke grenzen aan; boven de 7500 bevind je je in de zone des doods, daar kun je slechts een aantal dagen in leven blijven. Het is letterlijk leven op het scherpst van de snede. Een aantal jaar geleden volbracht ik met mijn partner een 2000 kilometer lange bergtocht door de Himalaya, een gigantisch avontuur door onontgonnen gebied. Het ging hier volledig om Agility.
Mijn ervaringen in het hooggebergte vormen een krachtige metafoor om teams en afdelingen te inspireren!

Agility / wendbaarheid

Hoe kun je beter omgaan met de snelle ontwikkelingen en veranderingen? Met alle bijbehorende onzekerheid? Dat vraagt vermogen tot aanpassen en Agility /wendbaarheid is hierbij cruciaal. Ik ga hier uitgebreid op in bij mijn presentatie. Verder komen o.a. de volgende thema’s aan de orde tijdens mijn beeldlezing:
• Wat is het gemeenschappelijke doel?
• Koers bepalen
• Constante flexibiliteit om de koers aan te passen
• Zelfvertrouwen en vertrouwen in elkaar
• Veerkracht en kunnen omgaan met onzekerheid
• Loslaten (wat je niet in de hand hebt)
• Moed hebben om keuzes te maken en de consequenties te accepteren

Presentaties op maat

Ik maak de lezing op maat; zowel de duur als inhoud en focus op bepaalde thema’s wordt afgestemd op uw wensen. Desgewenst kunnen bepaalde thema’s of vraagstukken op interactieve wijze worden uitgewerkt. In geval de nadruk op de interactie dient te liggen of meer aandacht gewenst is voor uw vraagstukken, kan de sessie met één of twee dagdelen worden uitgebreid naar een (team)training.

Indrukwekkend beeldmateriaal

De ervaring die ik tijdens mijn Himalaya-expedities heb opgedaan, illustreer ik met adembenemende beelden. Het is alsof je zelf de berg beklimt. De vertaling naar de dagelijkse praktijk wordt daarmee tastbaar.

Inspirerende boeken

Naast inspiratie spreker ben ik auteur. Ik schreef de boeken Top-inspiratie (in het Engels vertaald als Peak Performance), Lopen over de grens en Hoog spel.

Interesse in een presentatie en/of training die inspireert? Vraag vrijblijvend een offerte aan of bel 06 212 742 82.

Call Now Button