SAMEN NAAR DE TOP

TOPPRESTATIES DOOR TEAMWORK

‘Teamwork is bottom-line:
commitment voor één
gezamenlijk doel’

KRACHTEN BUNDELEN

Hoe realiseer je samenspel naar de top? Een ambitieus doel gezamenlijk tot een succes maken. Samenwerken is uitdaging op zich, in je eentje ben je vaak sneller. Maar samen kom je wel verder. Als je elkaar vertrouwt, elkaar aanvult, de confrontatie durft aan te gaan. In staat bent om verschillen te overbruggen en bereid bent elkaar te helpen. De lezing Samen naar de top gaat over werkelijke synergie tot stand brengen. Samen bergen verzetten.

Laat je door bergbeklimmer Katja Staartjes met indrukwekkende beelden meenemen naar de hoogste bergtoppen ter wereld, de Mount Everest en de Gasherbrum 1 (8068 m) in Pakistan, een Nederlandse primeur. Onder extreme omstandigheden word je als team tot het uiterste getest op je persoonlijke leiderschap en de onderlinge samenwerking. Het komt dan aan op vertrouwen, veerkracht en commitment. De top bereiken is de kroon op het teamwerk, maar succes is er pas als allen weer veilig terug zijn. In het hoogteklimmen krijgen klimmers bij uitstek te maken met risico’s, grenzen en overleven. Als individu en als team. Hoe ga je daarmee om? Wanneer neem je het besluit om te keren? Vlak onder de top is dat soms lastiger dan doorgaan. Buiten je comfortzone treden betekent groeien, ontwikkelen. Maar het vraagt ook eerlijkheid om te kunnen omgaan met de werkelijke limiet.

Katja levert maatwerk: “Desgewenst kan ik de nadruk leggen op één of meer thema’s. Door mijn eigen management-achtergrond ben ik in staat om een goede vertaalslag te maken naar veel situaties. Ik stem de inhoud graag nader met u af.”

Thema’s lezing SAMEN NAAR DE TOP

samennaardetop4A_samensterker_katjastaartjes_IMG_0713_300112

Samen sterker

Een hecht team & goede samenwerking, het lijkt zo makkelijk maar wat een uitdaging! Hoe overbrug je verschillen? Is er vertrouwen? En wat heb je voor elkaar over? Echt teamwork leidt tot WIN-WIN!

samennaardetop4B_leiderschap_katjastaartjes_IMG0451_300

Leiderschap

Maak je echte keuzes en accepteer je de consequenties? Pak je je rol en neem je verantwoordelijkheid, ook als het fout gaat? Wat gebeurt er onder stress? En wat is eigenlijk leiderschap?

samennaardetop4C_succesfactoren_katjastaartjes_MG1963_300

Basis op orde

Het lijkt zo makkelijk, de basis op orde krijgen. Maar wat een klus! Denk aan vitaliteit van het hele team. De uitrusting en logistiek. En wat te denken van de basissystemen. Zorg dat je dit voor elkaar hebt!

Praktische zaken

Katja Staartjes: “De lezing duurt 25 minuten tot 2 uur, afhankelijk van het doel van de bijeenkomst, de groepsgrootte en mate van interactie. Graag bespreek ik wat het beste past. De kracht van mijn presentatie zit deels in het beeldmateriaal. Het is dan ook een pluspunt als de ruimte enigszins te verduisteren is en de beelden groot geprojecteerd kunnen worden. Desgewenst kan ik mijn eigen scherm van 3 meter breed meebrengen.”

Streven

“Mijn doel? Een inspirerend verhaal brengen, dat stimuleert tot reflectie en aanzet tot actie. Ik wil mensen raken en motiveren. Wilt u meer bereiken dan alleen geïnspireerde medewerkers, en is er een specifieke vraag? Dan breng ik interactie in mijn presentatie met prikkelende stellingen en vraagstukken. Een verdiepingsslag is mogelijk door de lezing met één of meer dagdelen uit te breiden naar een teamtraining.”

Call Now Button