SAMEN NAAR DE TOP

TOPPRESTATIES DOOR TEAMWORK

‘Teamwork is bottom-line:
commitment voor één
gezamenlijk doel’

KRACHTEN BUNDELEN

Hoe realiseer je samenspel naar de top? Een uitstekende samenwerking is cruciaal als je een ambitieus doel tot een succes wilt maken. Maar teamwork is uitdaging op zich; gedoe, ergernissen, verschillen van karakter en inzicht. Een doel werkelijk gemeenschappelijk zien te maken. Wie herkent het niet? In je eentje ben je vaak sneller, maar samen kom je wel verder. Als je elkaar aanvult en de confrontatie durft aan te gaan. En in staat bent om verschillen te overbruggen. Bereid bent elkaar te helpen. De lezing Samen naar de top gaat over werkelijke synergie tot stand brengen. Samen bergen verzetten.

Laat je door bergbeklimmer Katja Staartjes met adembenemende beelden meenemen naar de hoogste bergtoppen ter wereld: Mount Everest, maar vooral naar de top van de moeilijke Gasherbrum 1 (8068 m) in Pakistan, de Nederlandse primeur.

Onder extreme omstandigheden word je als team tot het uiterste getest op je persoonlijke leiderschap en de onderlinge samenwerking. Het komt dan aan op vertrouwen, veerkracht en commitment. De top bereiken is de kroon op het teamwerk, maar succes is er pas als allen weer veilig terug zijn. In het hoogteklimmen krijgen klimmers bij uitstek te maken met risico’s, grenzen en overleven. Als individu en als team. Hoe ga je daarmee om? Wanneer neem je het besluit om te keren? Pal onder de top vraagt het misschien nog wel meer moed op je schreden terug te keren dan doorgaan. Buiten je comfortzone treden betekent groeien, ontwikkelen. Maar het vraagt ook eerlijkheid om te kunnen omgaan met de werkelijke limiet.

Katja levert maatwerk: “Desgewenst kan ik de nadruk leggen op één of meer thema’s. Door mijn eigen management-achtergrond ben ik in staat om een goede vertaalslag te maken naar veel situaties. Ook kan ik online-bijdrage leveren”

Thema’s lezing SAMEN NAAR DE TOP

samennaardetop4A_samensterker_katjastaartjes_IMG_0713_300112

Samen sterker

Een goede samenwerking; het lijkt zo makkelijk… Maar teamwork is een uitdaging op zich. Hoe overbrug je verschillen? Hoe versterk je de zwakste schakel? Echt teamwork leidt tot WIN-WIN!

samennaardetop4B_leiderschap_katjastaartjes_IMG0451_300

(Persoonlijk) Leiderschap

Eigenaarschap tonen. De moed hebben om keuzes te maken. Je eigen kwaliteiten & beperkingen kennen, én die weten te hanteren. Leiderschap is een eindeloze reis, en de basis voor goed teamwork.

samennaardetop4C_succesfactoren_katjastaartjes_MG1963_300

Basis op orde

De basis op orde krijgen is een klus op zich. Denk aan de vitaliteit van de teamleden. De uitrusting en logistiek. En wat te denken van de systemen? Zorg dat dit voor elkaar is!

Praktische zaken

Katja Staartjes: “Een lezing duurt 25 minuten tot 2 uur, afhankelijk van het doel van de bijeenkomst, de groepsgrootte en mate van interactie. Graag bespreek ik wat het beste past. De kracht van mijn presentatie zit in het beeldmateriaal in combinatie met storytelling. Het is een pluspunt als de ruimte enigszins te verduisteren is en de beelden groot geprojecteerd kunnen worden.”

Streven

“Mijn doel? Een inspirerend verhaal brengen, dat stimuleert tot reflectie en aanzet tot actie. Ik wil mensen raken en motiveren. Meer bereiken of is er sprake van een specifieke vraag? Dan breng ik interactie in mijn presentatie met prikkelende stellingen en vraagstukken. Een verdiepingsslag is mogelijk door de lezing met één of meer dagdelen uit te breiden ten behoeve van teamontwikkeling.”

Call Now Button