SAMEN NAAR DE TOP

TOPPRESTATIES DOOR TEAMWORK

‘Teamwork is bottom-line:
commitment voor één
gezamenlijk doel’

KRACHTEN BUNDELEN

Hoe realiseer je samenspel naar de top? Samen onderweg zijn en dat ambitieuze doel tot een succes maken. Je eigen top bereiken. Hoe zorg je voor Win-Win en topprestaties? Wat zijn de hobbels in de samenwerking en hoe overbrug je die?  Daar gaat de lezing Samen naar de top over.

Laat je door bergbeklimmer Katja Staartjes met indrukwekkende beelden meenemen naar de hoogste bergtoppen ter wereld. In deze lezing ligt de focus ligt op de beklimming van de bergreus Gasherbrum I (8068 m) in Pakistan, een Nederlandse primeur. Het team krijgt te maken met zeer uitdagende omstandigheden en succes lijkt een illusie. Het wordt een ware beproeving. Qua veerkracht, vertrouwen en teamwork. Uiteindelijk, na zes weken hard werken en dankzij samenwerking met twee andere teams, wordt de spitse top bereikt. Succes? Dat is er pas na een veilige terugkomst.

Katja levert maatwerk: “Desgewenst kan ik de nadruk leggen op één of meer thema’s. Door mijn eigen management-achtergrond ben ik in staat om een goede vertaalslag te maken naar veel situaties. Ik stem de inhoud graag nader met u af.”

Thema’s lezing SAMEN NAAR DE TOP

samennaardetop4A_samensterker_katjastaartjes_IMG_0713_300112

Samen sterker

Een hecht team & goede samenwerking, het lijkt zo makkelijk maar wat een uitdaging! Hoe overbrug je verschillen? Is er vertrouwen? En wat heb je voor elkaar over? Echt teamwork leidt tot WIN-WIN!

samennaardetop4B_leiderschap_katjastaartjes_IMG0451_300

Leiderschap

Maak je echte keuzes en accepteer je de consequenties? Pak je je rol en neem je verantwoordelijkheid, ook als het fout gaat? Wat gebeurt er onder stress? En wat is eigenlijk leiderschap?

samennaardetop4C_succesfactoren_katjastaartjes_MG1963_300

Succesfactoren

Wanneer is er succes? Wat maakt dat je het (gezamenlijke) doel wel of niet bereikt? Welke rol heeft het proces, de weg naar de top?

Praktische zaken

Katja Staartjes: “De lezing duurt 25 minuten tot 2 uur, afhankelijk van het doel van de bijeenkomst, de groepsgrootte en mate van interactie. Graag bespreek ik wat het beste past. De kracht van mijn presentatie zit deels in het beeldmateriaal. Het is dan ook een pluspunt als de ruimte enigszins te verduisteren is en de beelden groot geprojecteerd kunnen worden. Desgewenst kan ik mijn eigen scherm van 3 meter breed meebrengen.”

Streven

“Mijn doel? Een inspirerend verhaal brengen, dat stimuleert tot reflectie en aanzet tot actie. Ik wil mensen raken en motiveren. Wilt u meer bereiken dan alleen geïnspireerde medewerkers, en is er een specifieke vraag? Dan breng ik interactie in mijn presentatie met prikkelende stellingen en vraagstukken. Een verdiepingsslag is mogelijk door de lezing met één of meer dagdelen uit te breiden naar een teamtraining.”