PEAK PERFORMANCE

LEIDERSCHAP EN TOPPRESTATIES

´Geen top
zonder
risico´

HET HOOGST HAALBARE

Wat is teamsucces? Is dat het behalen van de top? Heeft ieder trouwens dezelfde top voor ogen? En hoe belangrijk is het om dat doel gezamenlijk te bereiken? De lezing ‘Peak Performance’ gaat over deze vraagstukken. Bergbeklimmer en avonturier Katja Staartjes neemt je met adembenemende beelden mee naar de Himalaya. Een aantal maal wordt de top bereikt en dan volgt de expeditie naar de bergreus Manaslu (8163 m).

De aanloop was enerverend: het oorspronkelijke doel was een 8021 meter hoge bergtop in Tibet, maar politieke onrust gooide roet in het eten. Pal voor vertrek sloten de landsgrenzen; er werd uitgeweken naar de ‘achtduizender’ Manaslu in Nepal. Dat vroeg een mindshift van 180 graden. Uiteindelijk kwam het team tot 400 meter onder de top. Een half jaar later volgde de herkansing. Het hoogst haalbare bleek toen 99,7 procent; de voortop op 8130 meter. Slechts 33 meter onder de echte top werd besloten om te draaien… Kortom, geen goud. Of toch wel?

Deze lezing gaat over teamgeest, over veerkracht en het omgaan met je grenzen. Een verhaal over leiderschap en samenwerken.

Thema’s lezing PEAK PERFORMANCE

peakperformance4a_leiderschap_katjastaartjes_IMG_0224_300

Krachtig Leiderschap

Hoe haal je alles uit jezelf en je team? Het begint bij zelfkennis en vertrouwen. Zorgen dat je elkaar aanvult. Het belang van veerkracht, een positieve houding en professionaliteit.

peakperformance4C_bezieling_katjastaartjes_L1040934_300

Bevlogenheid

Onder druk wordt pas echt helder hoe gemotiveerd het team is. Of iedereen wel echt achter de uitdaging staat. Maskers vallen af. Dat geeft confrontaties, maar ook intense verbondenheid. Uiteindelijk kom je samen verder juist door verschillen te overbruggen en iets voor elkaar over te hebben.

peakperformance4B_samenwerken_katjastaartjes_L1020816_300

Grenzen verleggen en respecteren

Hoe ga je ermee om als de grens in zicht komt? Individueel en als team? Als het maar blijft stormen en je loopt op je tandvlees. Hoe kun je dan zorgen voor herstel, danwel het nog verleggen van je grenzen. En wanneer komt het moment dat je omkeert, dat de grens bereikt is?

Praktische zaken

Katja Staartjes: “De lezing duurt 45 minuten tot 2 uur, afhankelijk van het doel van de bijeenkomst, de groepsgrootte en mate van interactie. Graag bespreek ik wat het beste past. De kracht van mijn presentatie zit deels in het beeldmateriaal. Het is dan ook een pluspunt als de ruimte enigszins te verduisteren is en de beelden groot geprojecteerd kunnen worden. Desgewenst kan ik mijn eigen scherm van 3 meter breed meebrengen.”

Streven

“Mijn doel? Zorgen voor een succesvolle bijeenkomst en een inspirerend verhaal brengen, dat stimuleert tot reflectie en aanzet tot actie. Wilt u meer bereiken dan alleen geïnspireerde medewerkers, en is er een specifieke vraag? Dan breng ik interactie in mijn presentatie met prikkelende stellingen en vraagstukken. Een verdiepingsslag is mogelijk door de lezing met één of meer dagdelen uit te breiden naar een (team)training.”

Call Now Button