PEAK PERFORMANCE

LEIDERSCHAP EN TOPPRESTATIES

´Geen top
zonder
risico´

HET HOOGST HAALBARE

Wat is succes? Is dat het behalen van de top? Heeft ieder dezelfde top voor ogen? En hoe belangrijk is het om dat doel gezamenlijk te bereiken? De lezing ‘Peak Performance’ gaat over deze vraagstukken. Bergbeklimmer en avonturier Katja Staartjes neemt je met adembenemende beelden mee naar de Himalaya, naar de bergreus Manaslu (8163 m).

De aanloop was enerverend: het oorspronkelijke doel was een 8021 meter hoge bergtop in Tibet, maar politieke onrust gooide roet in het eten. Pal voor vertrek sloten de landsgrenzen; er werd uitgeweken naar de ‘achtduizender’ Manaslu in Nepal. Dat vroeg een mindshift van 180 graden. Uiteindelijk kwam het team tot 400 meter onder de top. Een half jaar later volgde de herkansing. Het hoogst haalbare bleek toen 99,7 procent; de voortop op 8140 meter. Slechts 23 meter onder de echte top… Kortom, geen goud. Of toch wel?

Deze lezing gaat over omgaan met risico’s en over teamgeest. Over het omgaan met teleurstellingen en het overwinnen van jezelf. Én over integriteit. Een verhaal over persoonlijk leiderschap.

Thema’s lezing PEAK PERFORMANCE

peakperformance4a_leiderschap_katjastaartjes_IMG_0224_300

Krachtig Leiderschap

Hoe haal je alles uit jezelf en tot hoe ver wil je gaan? Het belang van veerkracht, een positieve houding en professionaliteit.

peakperformance4B_samenwerken_katjastaartjes_L1020816_300

Tegenwind & teamwork

Hoe wordt de teamgeest en samenwerking beïnvloed bij tegenslag? En wat gebeurt er als het doel (net) niet gehaald wordt? Hoe houd je de teamgeest dan toch goed? Hoe belangrijk is integriteit?

peakperformance4C_bezieling_katjastaartjes_L1040934_300

Bezieling van binnenuit

Bij tegenslag wordt helder hoe bevlogen de teamleden zijn; hoe gemotiveerd iedereen écht is. Eventuele maskers vallen af. Dat kan spanning geven, maar ook intense verbondenheid.

Praktische zaken

Katja Staartjes: “De lezing duurt 45 minuten tot 2 uur, afhankelijk van het doel van de bijeenkomst, de groepsgrootte en mate van interactie. Graag bespreek ik wat het beste past. De kracht van mijn presentatie zit deels in het beeldmateriaal. Het is dan ook een pluspunt als de ruimte enigszins te verduisteren is en de beelden groot geprojecteerd kunnen worden. Desgewenst kan ik mijn eigen scherm van 3 meter breed meebrengen.”

Streven

“Mijn doel? Zorgen voor een succesvolle bijeenkomst en een inspirerend verhaal brengen, dat stimuleert tot reflectie en aanzet tot actie. Wilt u meer bereiken dan alleen geïnspireerde medewerkers, en is er een specifieke vraag? Dan breng ik interactie in mijn presentatie met prikkelende stellingen en vraagstukken. Een verdiepingsslag is mogelijk door de lezing met één of meer dagdelen uit te breiden naar een (team)training.”

‘We hebben buitengewoon veel positieve reacties ontvangen op het symposium ‘De weg naar Succes’. Het verhaal van Katja werd aangehaald als zijnde boeiend en grensverleggend.’
Fokko Witteveen, bestuurder Trias Jeugdhulp
‘Katja Staartjes sprak op onze internationale Senior Management Conferentie en nam ons denkbeeldig mee op reis met thema’s als teamwork, leiderschap, vertrouwen. Ik kan het verhaal van harte aanbevelen!’
Sjoerd van Wanrooij, head of Human Resources, BAM PPP
‘Een greep uit de reacties: ‘rode draad voor het leven’, ‘een TOPprestatie’, ‘inspirerend en confronterend’, ‘gewoon TOP’, ‘indrukwekkende waanzin’, ‘verrassend en lef’. Kortom, voor inspiratie en mooie metaforen bent u bij Katja aan ‘t juiste adres.’ 
Francis van der Schoot, manager marketing SITA Nederland