KATJA STAARTJES – MOTIVATIE SPREKER

INSPIRATIE VOOR TEAMWORK EN RESULTAAT

‘Bouw niet alleen op
de top een feestje,
vier juist de
mijlpalen onderweg’

WAARDEVOLLE INZICHTEN UIT DE BERGEN

Op zoek naar een boeiende spreker? Bergbeklimmer en avonturier Katja Staartjes neemt het publiek met adembenemende beelden en een spannend verhaal mee naar grote hoogten. Zij beklom een aantal van de hoogste bergen ter wereld, waaronder Mount Everest (8848 m) als eerste Nederlandse vrouw.

Een expeditie naar 8000 meter is extreem en confronterend. Juist daardoor biedt het waardevolle lessen op gebied van leiderschap, teamgeest en omgaan met verandering en tegenslag.
Zelf deed Katja ruime management-ervaring op en is in staat haar expeditie-belevenissen uitstekend te vertalen naar de uitdagingen binnen organisaties. Zij brengt een gepassioneerd verhaal dat impact heeft en verbinding legt naar uw situatie.

Om optimaal aan te sluiten bij de vraag wordt de presentatie op maat gemaakt, zowel qua duur, thematiek als de mate van interactie. Een lezing kan via extra dagdelen worden uitgebreid naar een teamtraining. Katja Staartjes schreef 3 boeken over haar ervaringen in de bergen. Een vierde boek (Topteams – Samen bergen verzetten) is in de maak. 

Thema’s samenwerken, leiderschap en agility

In de lezing komen diverse thema’s aan de orde op gebied van teamwork, leiderschap & agility. Zoals:
• Heb je een echt gemeenschappelijk doel? of ben je eigenlijk onderweg op verschillende bergen?
• Hoe realiseer je uitstekende samenwerking en een hecht team?
• Wat zijn de valkuilen in teamwork?
• Hoe overbrug je (cultuur)verschillen?
• Hoe ga je om met risico’s, angst en fouten?
• Wat betekent eigenaarschap & leiderschap?
• Hoe kun je beter omgaan met tegenslag en veranderingen?
• Hoe kun je je agility /wendbaarheid vergroten?
• Wat zijn uiteindelijk de succesfactoren om je doel te realiseren?
• Hoe belangrijk is het proces, de weg naar de top?
• Waar gaat het nu eigenlijk echt om?
Afhankelijk van het doel van de bijeenkomst kunnen specifieke thema’s worden ingebouwd in het verhaal, ook in de interactie met het publiek.

Inspiratie op maat

Katja: “Mijn verhaal moet ertoe bijdragen dat uw bijeenkomst een succes wordt. Graag bespreek ik met u op welke wijze dat het beste mogelijk is. Ik maak de presentatie op maat, meestal vanuit een van de volgende basislezingen:

motivatiespreker4_samennaardetop_katjastaartjes_L1060113_300x112

over samenwerken onder uitdagende omstandigheden, over eigenaarschap en leiderschap

motivatiespreker5_peakperformance_katjastaartjes_IMG_0067_300x112over het leveren van topprestaties, omgaan met tegenslag en persoonlijk leiderschap

motivatiespreker6_lessismore_katjastaartjes_L1020832_300x112over het omgaan met complexe missies en constante veranderingen. En over het verleggen & bewaken van grenzen.

Opdrachtgevers

Katja Staartjes verzorgde presentaties voor een grote verscheidenheid aan opdrachtgevers tijdens zeer uiteenlopende gelegenheden. Ook sprak de bergbeklimster op een groot aantal congressen en symposia. Zij is in staat zowel de top als de werkvloer te inspireren. Katja studeerde levensmiddelentechnologie in Wageningen, met als specialisatie bedrijfskunde. Zij heeft uitgebreide management-ervaring in zowel het bedrijfsleven als de publieke sector en kan daardoor een goede koppeling maken naar organisatie-vraagstukken. Lees verder »

‘Katja Staartjes inspireert en boeit met een indrukwekkend verhaal over samenwerken, risico’s, passie en emotie. Een verhaal wat ze 1 op 1 vertaalt naar onze ervaringen bij Achmea. Een aanrader.’
Jack Hommel, directeur Achmea
‘De kracht van haar boodschap schuilt in de verbluffende inhoud van de verhalen, die onmiddellijk is te vertalen naar de praktijk. Ideaal om een groep mee te krijgen in de spirit om een uitdagende klus te klaren.’
Pieter van der Harst, (voormalig) CFO Royal Banc of Scotland
‘Op diverse congressen van Kluwer heeft Katja een presentatie gehouden. Elke keer is dit een succes! Samenwerken, omgaan met tegenslag, weten wanneer je moet stoppen, leiding nemen: allemaal herkenbare elementen.’
Anneke van Dijk, uitgever managementinformatie Wolters Kluwer
Call Now Button