AGILITY & LESS IS MORE

INSPELEN OP VERANDERINGEN

‘Een hevige storm
is dé test
op veerkracht
en wendbaarheid’

AGILITY – BETER OMGAAN MET ONZEKERHEID EN VERANDERING

Agility en Less is more. Wendbaar zijn. Meer realiseren met minder. Dat vraagt de huidige tijd. Een periode van onzekerheid, tegenslag en razendsnelle veranderingen. Bovendien is er de blijvende noodzaak tot verduurzaming. Hoe kan het anders, eenvoudiger, duurzamer? Hoe kunnen we meer betekenisvol zijn, in plaats van telkens hoger en meer? Door te vereenvoudigen komen we uiteindelijk verder. Less is more. Minder is meer… Expedities in extreme omstandigheden zijn de ultieme test op Veerkracht & Agility.

In de presentatie Less is more neemt avonturier Katja Staartjes je mee naar de hoogste toppen van de wereld. Een aantal keer lukte het de top te bereiken, maar een aantal expedities lukte dat niet. Wat zijn de lessen? Tot slot reis je mee op een grensverleggende bergtocht van 2000 kilometer dwars door de Himalaya. Een avontuur in de wildernis vol onzekerheden en onvoorspelbare wendingen. Het kleine team liep tegen allerlei (letterlijke en figuurlijke) grenzen aan. Hoe ga je daar mee om? Wat leer je ervan? De lezing kan desgewenst worden afgesloten met de aardbeving in Nepal. Katja ondervond dit drama van 7,8 op Richter in 2015 aan den lijve. Wat is de impact van zo’n heftige natuurramp?

Deze presentatie gaat over resilience en change management, over anticiperen en inspelen op veranderingen. Over omgaan met tegenslag. En over het verleggen en bewaken van je grenzen. Kortom, over ontwikkeling. Als individu en als team.

Thema’s lezing LESS IS MORE

lessismore4A_grenzen_katjastaartjes_DSC01170_300

Agility & Resilience

Hoe reageer je op druk en (onverwachte) veranderingen? Hoe kun je veerkrachtiger worden? In deze tijd, met volop tegenwind en mist, is veerkracht een vereiste. En wendbaarheid, ook omdat de veranderingen en ontwikkelingen steeds sneller gaan. Het ‘onderweg zijn’ is een constante geworden.

lessismore4C_loslaten_katjastaartjes_MG2620_300

Loslaten

Wat kun je wel beïnvloeden en wat niet? Laat los waar je geen invloed op hebt, accepteer de situatie. Investeer energie in wat je wél kunt beïnvloeden. De kracht van positiviteit.

lessismore4B_veerkracht_katjastaartjes_IMG0324_300

Grenzen bewaken

Tot hoe ver wil je gaan? Als individu, als team? Je kunt de grens verleggen maar je kunt ook te ver gaan, de limiet voorbij. Het komt aan op aanvoelen wat wél en wat niét kan. En daar naar te handelen. Dat vergt zelfkennis en persoonlijk leiderschap.

Praktische zaken

Katja Staartjes: “Een lezing duurt 25 minuten tot 2 uur, afhankelijk van het doel van de bijeenkomst, de groepsgrootte en mate van interactie. Graag bespreek ik wat het beste past. De kracht van mijn presentatie zit in het beeldmateriaal in combinatie met storytelling. Het is een pluspunt als de ruimte enigszins te verduisteren is en de beelden groot geprojecteerd kunnen worden. Ik kan de presentatie trouwens ook online verzorgen.” Lees verder over online webinars.

Streven

“Mijn doel? Een inspirerend verhaal brengen met interactie, dat stimuleert tot reflectie en aanzet tot actie. Ik wil mensen raken en motiveren. Wilt u meer bereiken? Dat kan via prikkelende stellingen en interactieve vraagstukken. Een verdiepingsslag is mogelijk door de lezing met één of meer dagdelen uit te breiden ten behoeve van teamontwikkeling.”

Call Now Button